Αχ …. βρε Μάνα , μανούλα, μαμά…..

Μια λέξη που κρύβει μέσα της πολλά ξενύχτια στο προσκεφάλι σου, πολλές φοβίες για το μέλλον σου , τεράστιες αγκαλιές , φωτεινά χαμόγελα , τρελλά γαργαλητά και μόνο Αγάπη.

Ημέρα αφιερωμένη στο πλάσμα αυτό που σε έφερε στον κόσμο , σε βοήθησε να γίνεις αυτό που είσαι, σε δίδαξε να γίνεις Άνθρωπος .

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα. Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο. Όμως κατά την δεκαετία του 1960 ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου.

Τι σημασία όμως έχει αν είναι μάνα της κοιλιάς ή μάνα της καρδιάς. Η μάνα είναι πάντα μάνα!

Ευλογημένες όσες γυναίκες έχουν βιώσει την ιερή στιγμή να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους. Και διπλά ευλογημένες όσες αποφασίζουν συνειδητά να γίνουν μητέρες και αγκαλιάζουν ένα παιδί στερημένο από αγάπη, φροντίδα, στοργή, χαμόγελα. Που μπορεί να μην βγήκε από την κοιλιά τους μα είναι λες και ήταν από πάντα κομμάτι της καρδιάς τους.

Τι σημασία έχει άλλωστε …. η μάνα είναι πάντα μάνα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like