Γαύρος μαρινάτος

Από το Μάιο μέχρι και τα μισά του Σεπτέμβρη η θάλασσα είναι ζεστή, οπότε είναι η τέλεια εποχή για να βρούμε γαύρο χοντρό και μεγάλο, για να γίνει μαρινάτος.

Ο τέλειος τσιπουρομεζές που όσο φανταστικά συνοδεύει ένα ουζάκι και ένα τσιπουράκι, άλλο τόσο τέλεια στέκεται σαν συνοδευτικό στα όσπριά μας ή σε ένα τραπέζι με θαλασσινά!

Λοιπόν θα χρειαστούμε ένα κιλό γαύρο, καθαρίζουμε το κεφάλι του και το τοποθετούμε σε στρώσεις σε ένα μπολ ρίχνοντας χοντρό αλάτι, βάζουμε ξύδι μέχρι να καλυφθεί. Αφήστε το όλη νύχτα εκτός ψυγείου. Την επόμενη μέρα τον βγάζουμε από το ξύδι και καθαρίζουμε προσεχτικά το κόκαλο, τον βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, κομματάκια σκόρδο, μαϊντανό και οποίος θέλει κομματάκια κόκκινης πιπεριάς, λίγο πιπέρι και έτοιμος ο θαλασσινός μεζές!!!

Διατηρείται στο ψυγείο για δυο μήνες αλλά να είστε σίγουροι ότι ούτε μέρα δεν θα μείνει παραπάνω ειδικά όταν η παρέα είναι μερακλίδικη!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like