Ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή ελεύθερο κάμπινγκ ;

Καλοκαίρι, πανικός …και πέφτει στο τραπέζι της οικογένειας το θέμα διακοπές. Τα βάζεις κάτω και βλέπεις τα δεδομένα που έχεις.. Βάση μας η Χαλκίδα. Μια βδομάδα άδεια , παιδί , σκύλος και ξεκινάς να αναρωτιέσαι ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ελεύθερο κάμπινγκ?

Λοιπόν ξεκινάμε…τα χρήματα σου φτάνουν για νησί και ενοικιαζόμενα? Μια τέλεια λύση τότε είναι η Σκόπελος. Ξεκινάς από Χαλκίδα πηγαίνεις Μαντούδι και από εκεί και παίρνεις το πλοίο για Σποράδες. Πανέμορφο μικρό νησί, οικονομικό και σε θέμα φαγητού και σε τιμές δωματίων. Υπάρχουν τα πάντα για όλα τα βαλάντια. Νησάκι που όμως χρειάζεται αμάξι. Οι αποστάσεις είναι κοντινές μεν αλλά θέλει προσοχή. Πας στην Σκόπελο και ζεις και εσύ το δικό σου Mama Mia .. Την δικιά σου περιπέτεια αγάπης ακόμα και εάν έχεις παιδί…Το μόνο αρνητικό ( εάν μπορείς φυσικά να το καταλογίσεις σαν αρνητικό ) είναι οτι η Χώρα του νησιού είναι αμφιθεατρική και εάν έχεις μωρό σε καροτσάκι ίσως σε κουράσει στις ανηφόρες. Κατά μήκος όλης της Χώρας υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζάκια για να πιεις το ποτάκι σου ή να γευτείς υπέροχες σκοπελίτικες λιχουδιές.

Δεύτερη προοπτική ελευθερο κάμπινγκ στην μεριά του Αιγαίου. Ψάχνεις απο εδώ, ψάχνεις απο κει και καταλήγεις στην παραλία Μετοχίου. Ξεκινάς φορτώνεις αμάξι με όλα τα συμπράγκαλα που θα χρειαστείς για το ελεύθερο κάμπινγκ. Παίρνεις τον δρόμο Στρόπωνες και σε λίγα χιλιόμετρα φτάνεις. Μικρή παραλία , μαγική θα έλεγα. Εαν είσαι τυχερός θα πετύχεις μόνο ήρεμη θάλασσα. Αλλά και εαν δεν είσαι η άγρια ομορφιά της μαινόμενης θάλασσας του Αιγαίου θα σε ανταμείψει εξίσου. Περιοχή με πολύ πράσινο , κατασκηνώνεις κάτω απο πλατάνια και το ποτάμι, ξερό κατά την περίοδο του καλοκαιριού, ενδείκνυται για βόλτα όπως και τα βουνά τριγύρω. Στην παραλία υπάρχει beach bar καθώς και δύο ταβερνάκια το ένα να πιείς τα ουζάκια σου και το άλλο ποιό οικογενειακό. Στα μείον της περιοχής είναι οτι κάθε χρόνο γίνεται ένα πάρτυ παραμονή της Παναγίας και υπάρχει μια κάποια φασαρία απο τα άτομα που είναι για το πάρτυ. Απο τα θετικότερα έχει μεριμνήσει η κοινότητα και έχει τοποθετήσει χημική τουαλέτα την οποία όσοι κατασκηνώνουν την καθαρίζουν μετά από κάθε χρήση της.Το κυριότερο όμως θετικό απ όλα είναι οτι εαν πας άλλη εβδομάδα πλην αυτή του 15 Αυγούστου δεν θα βρεις κανένα αρνητικό … Προσωπικά από τότε που ξεκινήσαμε οικογενειακός το κάμπινγκ δεν το αλλάζουμε με τίποτα. Θέλει φυσικά οργάνωση αλλά για αυτό θα μιλήσουμε άλλη φορά…. Pin It και δεν θα χάσεις ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *