Θές μια τιραμισου;

Λιγουρεύτηκες γλυκάκι;;;…Σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για τιραμισου

Ξεκίνα…!

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • λίγο κονιάκ
  • 3 κ.σ. nescafe

Εκτέλεση:

Βάζουμε και την ζάχαρη να βράσουν και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι ρίχνουμε τον καφέ και το κονιάκ. Το αφήνουμε για ένα λεπτό ανακατεύοντας και το κατεβάζουμε από την φωτιά. 

Για την κρέμα:

  • 2 φακελάκια γκαρνί σαντιγί
  • 2 κρέμες γάλακτος των 250γρ
  • 2 φιλαδέλφεια των 250γρ
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους αυγών

3 πακέτα σαβαγιάρ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την σαντιγί όπως αναγράφεται στην συσκευασία με την φιλαδέλφεια 5 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε την άχνη, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους και τους χτυπάμε για 3 λεπτά. Η σαντιγί είναι έτοιμη.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο σιρόπι (το σιρόπι να είναι ζεστό για να μαλακώσουν τα σαβαγιάρ) και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ η σε κάποιο ταψί μεσαίου μεγέθους κατά προτιμήσει ορθογώνιο.

Ρίχνουμε το μισό από το μίγμα της σαντιγίς, απλώνω και ξανά στρώνω από πάνω σαβαγιάρ και ξανά αλείφω από πάνω με την υπόλοιπη σαντιγί!

Το βάζω στο ψυγείο να παγώσει και λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κακάο και λίγη άχνη ζάχαρη.

Εγω λόγω καραντίνας σαβαγιάρ δεν βρήκα και πήρα έτοιμο παντεσπάνι!

Εύκολο και γρήγορο και πάνω απ’ όλα απολαυστικό!!

Δοκίμασε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like