Μοναχοπαίδι αυτή η μάστιγα!!

Άντε και τώρα που είναι μικρή η κόρη σας/ ο γιός σας κάντε ακόμα ένα να έχει αδερφάκι…..

Για πείτε μου… πόσες φορές ακούσατε αυτή την φράση? Και πόσες φορές πόσοι από εσάς την είπατε?

Κανένας δεν αναλογίζεται ποιός ο λόγος που ένα ζευγάρι δεν κάνει δεύτερο ή τρίτο ή τέταρτο παιδί. Λοιπόν ένα ζευγάρι πολύ απλά μπορεί να μην θέλει ένα δεύτερο παιδί.

Ξέρετε…. και με το ένα είσαι το ίδιο ευτυχισμένος όσο και με τα περισσότερα. Και ξέρετε… πολλές φορές τα παιδιά δεν θέλουν αδερφάκια. Ούτε τα αδερφάκια είναι “παιχνίδια” για τα πρώτα . Ούτε σου έρχονται με προδιαγραφές τα παιδιά. Ούτε κανένας σου δίνει το χέρι οτι τα αδέρφια θα τα πάνε καλά. Ούτε όλες οι οικογένειες είναι έτοιμες για περισσότερα παίδια πέραν του ενός. Γιατί απλά δεν θέλουν άλλο παιδί.

Από την άλλη όμως ξέρετε… μπορεί ένα ζευγάρι να θέλει κι άλλο παιδί αλλά να μην μπορεί. Μπορεί να προσπαθεί και να μην είναι εύκολο. ‘Η μπορεί να υπάρχουν λόγοι υγείας και να τους απαγόρευσαν να κάνουν άλλο. Έτσι κάθε φορά που ρωτάς εσύ ένα μαχαίρι να καρφώνεται στην καρδιά τους και να μην μπορούν να σου πουν το πως και το γιατί.

Όπως και να έχει να σκέφτεστε πριν ρωτήσετε κάτι. Και να ξέρετε είτε από επιλογή , είτε από άλλο λόγο τα ζευγάρια είναι ευτυχισμένα ακόμα και με το ένα τους παιδί.

Γιατί αυτό το παιδί τους γεμίζει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like