Τουρτάρα Παγωτό

Καλοκαιρινά γενέθλια, καλοκαιρινά κεράσματα;;;

Σου έχω την πιο γευστική, εντυπωσιακή και παγωμένη ιδέα!

Τουρτάρα παγωτό

…και γιατί την ονομάζω τουρτάρα; Γιατί κάθε ένας που θα την φάει θα σου λέει :

Καλε τι τουρτάρα είναι αυτή;

Δοκίμασε τη και θα με θυμηθείς!

ΥΛΙΚΑ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη βάση : Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την μαργαρίνη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει, Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας με την σπάτουλα και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το κονιάκ. Όταν έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και τα φουντούκια. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

125 γραμ. μαργαρίνη

2 κ.σ κονιάκ

μια χούφτα φουντούκια

5 κ.σ. κακάο

200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα

25 μπισκότα πτι μπερ Ή μπισκότα βρώμης

Για το παγωτό : Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το παγωμένο μόρφατ . Μόλις αφρατεψει προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο συνεχίζοντας ταυτόχρονα το χτύπημα και σιγά σιγά το παγωμένο εβαπορέ. Μόλις γίνει μια ωραία σαντιγί ρίχνουμε την μερέντα και τα σπασμένα oreo και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει.

200 γρ ζαχαρούχο γάλα

μισό τενεκεδάκι γάλα εβαπορέ

μισό τενεκεδάκι ερμόλ ή μόρφατ

τέσσερις κ. σ μερέντα (προαιρετικά )

OREO σπασμένα σε κομμάτια

Το βγάζουμε από την κατάψυξη το αφήνουμε 20 λεπτά να έρθει σε καλή θερμοκρασία και το γαρνίρουμε όπως θέλουμε και με ότι θέλουμε!

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like