Φίλοι για πάντα;;;

Η αλήθεια είναι δεν ξέρω πως να ξεκινήσω να γράφω αυτά που έχω στο μυαλό μου. Είναι πολλά και λίγο μπερδεμένα αλλά σίγουρα είναι εμπειρίες που λίγο ή πολύ, όλοι έχουμε ζήσει!!!

Προσωπικά για μένα η λέξη φιλία είναι ιερή και όσοι την έχουν άφθονη στην ζωή τους ας νιώθουν ευλογημένοι.

Φίλοι παιδικοί που μεγαλώσαμε μαζί, φίλοι των σχολικών και εφηβικών μας χρόνων, φίλοι που ήρθαν στην ζωή μας αργότερα, συνάδελφοι, άνθρωποι που γνωρίσαμε σε διάφορες περιόδους της ζωής μας, όλοι απαρτίζουν τον μικρόκοσμό μας.

Ατελείωτες ώρες με καφέ και τσιγάρο σε αυλές, σπίτια, γειτονιές, καφέ και συζητήσεις «απεριορίστου κάλου»!!!

Τι και αν μεγαλώνοντας οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις άλλαξαν; Όλα είναι στο μυαλό μας. ‘Όταν θέλεις να δεις κάποιον θα κινήσεις γη και ουρανό και θα βρεθείς μαζί τους! Γιατί πολύ απλά έχεις ανάγκη να δεις τον φίλο σου!

Έχεις ανάγκη να τους πεις την χαρά σου, τους προβληματισμούς σου, το πως περνάς στην ζωή σου, να μάθεις και εσύ τα νέα του.  Να κλάψετε, να γελάσετε, να θυμώσετε, να αγκαλιαστείτε και να ξαναδώσετε υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση! Οι πραγματικοί φίλοι δεν χάνονται ποτέ!!!!  Είναι πάντα στην καρδία μας!!!

Υπάρχουν φίλοι που μπορεί να έχουν να βρεθούν μήνες και όταν συναντηθούν νιώθουν ότι δεν πέρασε λεπτό από την τελευταία τους συνάντηση.

Υπάρχουν φίλοι που σε προσέχουν, σε δικαιολογούν, σε κανακεύουν, δεν κρατούν κακία, σε θέλουν για αυτό που είσαι, σε συμβουλεύουν χωρίς να κρίνουν και να κουνούν το δάχτυλο για κάποιο σας ατόπημα. Είναι αυτοί που σου λένε ξεκόλλα πάμε παρακάτω, μαζέψου, αυτό δεν σου πάει, βγάλτο, εκεί είσαι λάθος, «μην είαι μπίπ…», δες την ζωή αλλιώς. Είναι εκεί για σένα και συ γ’ αυτούς!!!

Κράτα τους ανθρώπους αυτούς στην ζωή σου, εγώ τους αποκαλώ η «προίκα» μου.

Ήταν δική μου επιλογή και είμαι τυχερή που τους έχω!!! Καμία φορά λένε αν πετύχει η συνταγή τύφλα να έχουν οι συγγενείς αν τα έχεις και τα δύο είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος περιτριγυρισμένος με πολύ αγάπη δίχως ανασφάλειες και κόμπλεξ.

Μη διστάζετε να κάνετε φίλους, εμπιστευτείτε τους ανθρώπους ακόμα και αν σας απογοητεύσουν!

Όλα στο παιχνίδι της ζωής είναι!

Ναι το ξέρω υπάρχουν οι γνωστές λυκοφιλίες, φιλίες της μιας βραδιάς που λέω εγώ! Η ζήλια, ο φθόνος, η κακία, ο ανταγωνισμός, το συμφέρουν τις καταπίνει…….

Τοξικοί φίλοι, μεγάλοι κουβέντα ανοίγουμε.

Σε απογοήτευσαν, σε πρόδωσαν, σε άδειασαν, έγιναν καταπιεστικοί, πήραν από σένα αυτό που ήθελαν και εξαφανίστηκαν, έσταζαν χολή όταν τους είπες το πρώτο «ΟΧΙ».

Επίσης έχω ακούσει πολλούς να λένε είμασταν κολλητοί μέχρι που γίναμε κουμπάροι και αυτό άλλαξε. Όχι φίλε μου, συγνώμη που θα στο πω άλλα δεν υπήρξατε ποτέ φίλοι.

Η φιλία είναι σαν την ερωτική σχέση, δίνεις ..δίνεις και όταν βλέπεις αδιαφορία, ζήλια ξενερώνεις και σιγά σιγά απομακρύνεσαι.

Όμως μην ξεχνάς και από τις «φιλίες» αυτές κάτι θα μάθαμε και αυτό είναι το ζητούμενο να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγήν κάνοντας μας καλύτερους ανθρώπους.

Είναι παθήματα ζωής που γίνονται μαθήματα!!!! Στο χέρι μας είναι να μην επιτρέπουμε σε κανέναν την καλοσύνη μας και την δωτικότητα μας να την εκλαμβάνουν ως αδυναμία και αφέλεια.

Έχεις σκεφτεί πόσο άδειοι είναι μέσα τους για να βγάζουν τον κακό τους εαυτό;

Και η πλάκα είναι ότι στο τέλος εκείνοι νιώθουν και θιγμένοι, θύματα, ξέρουν να παίζουν καλά το ρόλο τους ζητώντας κατανόηση και συμπόνια από το «νέο τους φίλο».

Μην κάνετε τον κόπο να τους ξυπνήσετε από το ροζ συννεφάκι τους, αφήστε τους να ζουν στο όνειρο τους. Έτσι και αλλιώς δεν θα θέλουν να καταλάβουν. Απλά την επόμενη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί να μην εθελοτυφλούμε και αν κάποιος δεν αξίζει να είναι στην ζωή μας να μην είναι. Δεν πειράζει να κάνουμε που και που ξεσκαρτάρισμα. Δεν πειράζει να μένουμε και λίγο μόνοι από το να περιβαλλόμαστε από τοξικότητα!!!

Μπορώ ώρες να γράφω για την φιλία. Ευτυχώς γνωρίζω την όμορφη πλευρά της και ελάχιστα την άσχημη. ‘Όπως και να έχει, ευχαριστώ όλους τους φίλους που ήρθαν στην ζωή μου γιατί από όλους πήρα κάτι!!!

Τελειώνω το άρθρο αυτό με κάτι που διάβασα και μου άρεσε πολύ: «Σημασία δεν έχει αν έχεις πολλούς φίλους. Σημασία έχει για πόσους είσαι φίλος τους.»

Φίλοι για πάντα!!!!

Αφιερωμένο στα φιλαράκια μου!!

Χρύσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like