Χορός…

Χορός…

Για εμάς είναι παράδοση…

Ούτως η άλλος εκεί γνωριστήκαμε. Λίγο πολύ πριν 10 χρόνια ξαφνικά βρεθήκαμε όλες σε έναν σύλλογο, ίσως θα έλεγα από τους πιο παλιούς που υπάρχουν στην Χαλκίδα , αφού μετράει ήδη 96 χρόνια λειτουργίας.

Και έτσι από απλά ένας σύλλογος με την επωνυμία ” Αδελφότητα Καππαδόκων Προκοπιέων Χαλκίδας ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος ” έγινε ο σύλλογος της καρδιάς μας.

Τι είναι όμως αυτός ο σύλλογος που μας κέρδισε τόσο? Είναι ένας ιστορικός σύλλογος που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες Καππαδόκες από το Προκόπι που ήρθαν στην Εύβοια μετά την ανταλλαγή πληθυσμών το 1924 φέρνοντας μαζί τους και το Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου που προς τιμήν του πήρε και ο σύλλογος την ονομασία του. Αυτά τα λίγα από θέμα της μεγάλης ιστορίας του συλλόγου.

Πέραν αυτού τι μας κράτησε τόσα χρόνια?

Μας κράτησε ο χορός. Η μυσταγωγία του , η όλη τελετουργία που έχει , η ιστορία που λέει κάθε χορός. Αλλά πιο πολύ από όλα η όλη ατμόσφαιρα που επικρατεί . Πλέον νιώθεις οικογένεια με όλους είτε είσαι στο χορευτικό τμήμα είτε στο τμήμα χορωδίας. Ναι αυτό μας κέρδισε όλους όσους είμαστε εκεί. Όχι μόνο εμάς τις 5. Η μεγάλη αγκαλιά της κυρίας Σοφίας της προέδρου που μας υποδέχεται πάντα χαμογελαστή , η Αρχοντούλα μας που έχει γίνει μάνα σε όλες μας ώντας από τα πιο παλιά μέλη του συλλόγου αλλά και και η τέλεια ατμόσφαιρα όλων των μελών νέων και πιο παλιών.

725

Έτσι έγινε σύλλογος της καρδιάς μας. Ακούραστα είμαστε εκεί σε όλες τις εκδηλώσεις , σε όλες τις δράσεις του. Μια αγκαλιά , ένα χαμόγελο Όλοι..

Γι αυτό Pin It … και δεν θα χάσεις..

https://www.facebook.com/profile.php?id=100022809164798&epa=SEARCH_BOX

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like