ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Έφτασε η άνοιξη ανθίζουν τα πάντα και μαζί με αυτό και οι φράουλες η όμορφη αυτή ποα με αυτά τα ωραία ζουμερά κοκκινωπά φρούτα. Και έτσι ηρθε η στιγμή να φτιάξουμε μαρμελάδα φράουλα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό φράουλες
750 γραμμαρια ζάχαρη
Χυμό απο μισό λεμόνι
Λίγα φύλλα αρμαροριζας ή 1 βανιλίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις φράουλες κόβουμε τα κοτσάνια τους και μετά τις κόβουμε μικρότερα κομμάτια

και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.

Εάν θέλουμε μπορούμε ελαφρώςνα τις λιωσουμε με τα χερια την ώρα που τις κόβουμε μέσα.

Μετά τις αφήνουμε για αρκετή ώρα έτσι ώστε να βγάλουνε το ζουμί τους ( εγώ συνήθως τις αφήνω ολόκληρο το βράδυ ) και το επόμενο πρωί ξεκινάμε το βράσιμο.

Βραζουμε την μαρμελάδα τόσο όσο χρειαστεί για να αρχίζει να πήζει και να δείχνει ως μαρμελάδα μαζί με τα φύλλα της αρμπαρόρυζας.

Προσέχουμε πολύ γιατί στην αρχή Θα φουσκώσει πάρα πολύ αν η θερμοκρασία είναι υψηλή .

( Εγώ σε αυτή τη φάση λιώνω τις φράουλες που τις έχω κομμάτια με το beamer  ή με το εξάρτημα που κάνουμε πουρέ πατάτας ).

Λίγο πριν το τέλος τα αφερούμε και ριχνουμε τον χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για κανα 5λεπτό ακόμα.
Και η μαρμελάδα μας είναι ετοιμη….

Μόλις η μαρμελάδα μας γίνει την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Ενας εύκολος και γρήγορος τρόπος αποστείρωσης είναι ο εξής

Πλένουμε καλά με απορρυπαντικό τα βάζα και τα καπάκια τους παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε μέσα μία πετσέτα διπλή τα βάζουμε με το στόμιο τους να κοιτάνε κάτω και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για κάνα τέταρτο με μισή ώρα στους 100 βαθμούς τα αφαιρούμε μετέπειτα με ένα γάντι ή μια πετσέτα και έτσι όπως είναι ζεστά τα γεμίζουμε με προσοχή με ζέστη μαρμελάδα μόλις θα γεμίσουμε τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Έτσι έχουμε καταφέρει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο κονσερβοποίησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like